keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Lohi-ruisleipäkakku

Lohi-ruisleipäkakku

Koulua on vielä viikko jäljellä (turha toivo, että kouluhomman kumminkaan siihen loppuisivat). Päätimme järjestää huomenna luokan kesken piknikin, ennen kuin kaikki kerkeää karata kesäloman viettoon kotikaupunkeihinsa.

Rakastan voileipäkakkua, mutten ole koskaan tehnyt sellaista itse. Nyt oli siis hyvä tilaisuus päästä kokeilemaan. En halunnut tehdä kakkua pullamössöpaahtoleivästä, joten käytin ruisleipää. Vähän jänskättää lopputulos. En malta odottaa huomista, että päästään maistamaan.


Lohi-ruisleipäkakku

2 ruisleipäkiekkoa (yht. 4 siivua halkaistuna)
300 g graavilohta
200 g ruohosipuli tuorejuustoa
200 g turkkilaistajogurttia
1 paprika
1 punasipuli
2 rkl sinappia
kalamaustetta
2 dl maitoa

200 g ruohosipuli tuorejuustoa
300 g turkkilaista jogurttia

Hienonna lohi, sipuli ja paprika. Sekoita tuorejuusto, jogurtti, sipuli, paprika ja lohi keskenään. Mausta kalamausteella ja sinapilla. Kokoa voileipäkakku niin että neljän ruisleipäsiivun väliin tulee kolme kerrosta täytettä. Kostuta kerroksen reilusti maidolla. Anna kostua pienen painon alla mieluiten seuraavaan päivään.

Sekoita tuorejuusto ja jogurtti keskenään ja levitä/pursota kakun päälle. Koristele lohella, salaatilla, kurkulla yms. Tein lohisiivuista muutaman ruusun ja kurkun kuoresta painoin lehtimuotilla muutaman lehden.

Lohiruusukkeet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti