keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Kinuski-suklaatiikeri


Millään koulu hommalla ei ole tällä hetkellä hengenhätä, joten pääsin pitkästä aikaa selailemaan leivontablogeja ja -foorumeja.

Leivontafoorummilla on käynnissä tuunattu kahvikakku -haaste. Haaste on voimassa perjantaihin asti, mutta koska en ole aktiivijäsen en voi osallistua. Kahvikakun tuunaus kuulosti kumminkin sen verran mielenkiintoiselta, että päädyin leipomaan.

Sovelsin edellisten chili-suklaamuffinssien reseptiä. Koska resepti on alunperin vegaaniblogista, ohje on munaton. Vegaani versiossa maidon, jogurtin ja kerman tilalle tulisi soijamaitoa, soijajogurttia ja kaurakermaa.

Koristeet on sokerimassaa ja pursoitukset kinuskikreemiä. Valkoisiin kukkiin laitoin hieman pinkkiä tomuväriä lehtien kärkiin. Alkuperäinen suunnitelmani oli  pursottaa kreemiä koko kakulle, mutta koska kakku oli kivan näköinen ilmankin, tein pursotus kokeiluja vain muutamalle palalle.

Kinuski-suklaatiikeri

Kinuski-suklaatiikeri (munaton)

2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria

200 g margariinia
2 dl sokeria
2 dl maustamatonta jogurttia
2 dl kinuskia
4 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria
2 dl maitoa
3 rkl kaakaojauhetta

Valmista kinuski. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja kiehauta kokoajan sekoitellen. Anna kiehua vielä muutama minutti. Anna jäähtyä kunnolla.

Vaahdota margariinia ja sokeri. Lisää jogurtti ja kinuski ja sekoita huolellisesti. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniliasokeri keskenään ja lisää ne ja maito margariiniseoksen joukkoon. Jaa taikina kahteen osaan ja sekoita kaakaojauhe toiseen.

Kaada taikinat vuokaan kerroksiksi ja tee marmorikuviota pistelemällä taikinaa haarukalla.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 60 minuuttia.

Koska asun edelleen yksin eikä kakunsyöjiä aina ole, tein vain puolikkaan taikinan, joka oli sopiva ½ litran vetoiseen vuokaan. Tämä resepti on mitoitettu noin 1 litran vetoiseen vuokaan.

Kinuskikreemi-pursotukset

Koska kinuskikreemi on niin hyvää, päädyin seuraavana päivänä tekemään pursotukset koko kakkuu. Kreemin ohje löytyy maaliskuun Kinuksiähky -postauksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti