maanantai 16. toukokuuta 2011

Chili-suklaakuppikakut

Viimeiset pari viikkoa on ollu ihan hullu meno. Kotona olen käynyt vain nukkumassa enkä ole kerennyt tehdä mitään ruokaa itse. Meinasi välillä koko syöminenkin unohtua.

Kiirettä piti, koska viime viikolla oli kaikkien lukuvuoden töiden ja portfolion palautus. Laskeskelin, että olin kahden viikon aikana aika lähelle 100h koululla. Kaiken lisäksi siskontyttö päätti syntyä keskelle tätä rumbaa ja repesin vielä Lappeenrantaan alle vuorokaudeksi.

Viime viikonloppuna pääsin vihdoin vapaalle ja Tampereelle kaverin 20-vuotissynttäreille. Synttäreiden teemana oli Mexico, joten tein viemisiksi chili-suklaaleivoksia. Kuppikakut olin tehnyt valmiiksi pakkaseen toissa viikolla mutta kuorrutuksen tein vasta ennen tarjoilua.

Reseptin pongasin Chocochili blogista. Resepti oli alunperin kakulle, mutta halusin tehdä välttämättä kakun muffinssivuokiin. Chocochili on vegaaniblogi, joten alkuperäisessä reseptissä oli käytetty kaurakermaa, soijajogurttia ja -maitoa.

Chili-suklaamuffinssit

Chili-suklaamuffinssit (noin 16 kpl)

200 g margariinia
2 dl sokeria
2½ dl maustamatonta jogurttia
2-3 kpl punaista chiliä
130 g tummaasuklaata
4 dl vehnäjauhoja
1 dl pähkinärouhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl maitoa

1½ dl kermaa
200 g tummaasuklaata
2 rkl margariinia

Vaahdota margariinia ja sokeri. Lisää jogurtti. Poista chileistä siemenet ja hienonna joukkoon. Sulata suklaa ja sekoita huolellisesti margariiniseokseen.
Sekoita kuivataineet: pähkinärouhe, vehnöjauhot, leivinjauhe, vaniliasokeri ja kaakaojauhe keskenään ja lisää ne ja maito margariiniseoksen joukkoon.
Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Valmista kuorrute. Lämmitä kerma liedellä ja sekoita joukkoon suklaa ja margariini. Anna jäähtyä hetki ja kaada muffinssien päälle.

Pikku vinkki: chiliä pilkkoessa kannattaa käyttää muovihaskoja tai pestä kädet heti _huolellisesti_

teemaan kuuluvat koristeet on sokerimassaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti