maanantai 16. toukokuuta 2011

Avokadokeitto

Avokadokeitto

Tuossa muutama viikko sitten iski kaupassa ihan hirveä avokado-himo, ei kyllä mitään hajua miksi. Kotona sitten ihmettelin, mitä hittoa teen neljällä avokadolla. Arvoin guacamolen ja katkarapusalaatin välillä, mutta päätinkin tehdä keittoa. Guacamolea ajattelin tehdä mexicobileisiin, mutta eipä ollut aikaa.

En nyt tiedä, mikä meni vikaan mutta keitto ei ollut mielestäni ihan älyttömän hyvää. Tosin en ole kauaa edes tykännyt avokadosta, joten ehkä makuun pitää noin suurina määrinä vähän totuttautua. Koko satsin sain kumminki tuhottua, vaikka keitto olikin todellä täyttävää.

Jouduin muuten palauttamaan koulun kameran, joten kuvien laatu hieman heikkenee, kunnes saan ostettua oman järkkärin. Pitäisi muutenkin tsempata noiden kuvien kanssa, eikä ottaa niitä aina hätäisesti viime tingassa.

Avokadokeitto

4 kpl avokadoja
1 l vettä
1 kanaliemikuutio
2 dl kermaa

Halkaise avokadot, poista kivet ja kaavi hedelmäliha lusikalla. Kiehauta kanaliemi ja sekoita siihen soseutettu avokado. Lisää kerma. Tarjoa kuumana tai jäähdytettynä.

Jotain mausteitakin heitin sekaan. En ole ihan varma mitä, mutta muistaakseni sitruunapippuria ja suolaa. Jälkeen päin tuli mieleen että keitostani uupui lime. Uskon että pieni raikkaus ja kirpeys olisi parantanut makua huomattavasti. Pitää kokeilla joku kerta uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti