maanantai 25. huhtikuuta 2011

Valkosuklaa-mangojuustokakku

Valkosuklaa-mangojuustokakku

Viimeiset pari viikkoa ovat menneet synttäreiden takia hieman kakku painotteisella ruokavaliolla. Pääsiäiseksi piti tehdä vielä yksi kakku. Tätä kakkua minun ei onneksi tarvinut enää itse syödä, koska se matkasi porukoitten mukana mökille.

Koristeeksi tein sokerimassasta pääsiäismunia. Sokerimassalla on taipumus sulaa täytteen päällä, joten kuorrutin munat osittain suklaalla. Kokeilin tehdä myös suklaaoksia mutta lopputulos kärsi, kun en viitsinyt temperoida suklaata.


Valkosuklaa-mangojuustokakku

3 dl muromysliä
50 g margariinia
400 g tuorejuustoa
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

täyte 1

100 g valkosuklaata
2 rkl vettä
3 kpl liivatelehtiä

täyte 2

1 dl appelsiini-mangojogurttia
1 prk mangososetta
appelssiini
3 kpl liivatelehtiä

Sekoita muromysli ja margariini keskenään ja painele leivinpaperilla pohjustetun irtopohjavuuan (ø 24 cm) pohjalle. Vuuan reunat voi sivellä ruokaöljyllä, jotta kakku irtoa vuuasta siistimmin. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Vaahdota vaniljakastike ja sekoita tuorejuusto sen joukkoon. Jaa täyte kahteen osaan.

Täyte 1

Sulata suklaa ja sekoita täytteeseen. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Kuumenna vesi ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivate ohuena nauhana täytteet joukkoon ja sekoita kunnolla. Kaada täyte vuokaan ja siirrä pakkaseen jähmettymään.

Täyte 2

Sekoita jogurtti ja mangosose täytteeseen. Pese appelsiini hyvin ja raasta sen kuorta täytteen joukkoon. Täytteestä tulee jo mangososeen ansiosta kellertävää, mutta itse vahvistin väriä vielä keltaisella pastavärillä.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Kuumenna muutama ruokalusikallinen appelsiinin mehua ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivate ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita kunnolla. Tarkista että suklaatäyte on jähmettynyt ja kaada mangotäyte sen päälle. Siirrä pakkaseen jähmettymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti