lauantai 16. huhtikuuta 2011

Tuulihatut lohitäytteellä

Tuulihatut lohitäytteellä

En meinannut millään keksiä, mitä tekisin synttäreille suolapalaksi. Teki mieli lohta ja mielessä pyöri voileipäkakku tai vastaava. Ohjeen piti olla kumminkin yksinkertainen ja toteutettavissa vain muutamilla raaka-aineilla, koska en viitsi raahata yli jääneitä ruokia Lahdesta kotia. Onneksi kaveri ehotti tekemään tuulihattuja.

En tajua miksi en ole tehnyt tuulihattuja koskaan aikaisemmin, vaikka ne ovat niin yksinkertaisia tehdä. Edellisen ja ainoan kerran olen tehnyt tuulihattuja yläasteen köksän tunnilla. En ollut ihan varma minkälainen taikinan koostumus piti olla, joten ensimmäisistä tuli hieman lättäniä. Seuraava satsi onnistui paremmin, kun lisäsin taikinaan hieman jauhoja.

Tuulihattujen täytteeseen tulee yleensä kermavaahtoa (myös suolaisiin), mutta koska Marialla ei ole vatkainta korvasin kermavaahdon kermaviilillä. Täyte oli siis hieman normaalia löysenpää mutta myös vähän kevyempää.

Tuulihatut (noin 40 kpl)

2 dl vettä
100 g margriinia
2½ dl jauhoja
2 kpl kananmunia

Mittaa vesi ja margariini kattilaan. Kuumenna kunnes margariini on kokonaan sulanut. Lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia.
Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita voimakkaasti. Nostele tai pursota taikinasta leivinpaperin päälle hieman peukalonpäätä isompia nokareita.
Paistaa 200 asteessa 20 minuuttia.

Lohitäyte

200 g graavilohta
200 g ruohosipuli tuorejuustoa
200 g kermaviiliä
½ punasipuli
mausteet: aromisuolaa, valkopippuria, tilliä yms. tai valmista kalamaustetta

Hienonna sipuli ja lohi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Halkaise tuulihatut ja nostele täyte niiden sisään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti