maanantai 4. huhtikuuta 2011

Pestokanaa

Tein lauantaina yhtä suosikki ruokaanin eli pestokanaa. Kanaa oli yli puoli kiloa, joten söin samaa ruokaa vielä tänäänkin. Peston ostin valmiina niin kuin aina ennenkin, koska olen pitänyt sen valmistusta jostain kumman syystä kovin vaivalloisena.

Olen vähän suunnitellut, että pikku hiljaa luopuisin einesruuista ja tekisin kaiken mahdollisuusksien mukaan puhtaista ja tuoreista aineksista. Nyt yksin asuessa on ollut paljon enemmin aikaa ja valtaa päättää mitä ruokaa syö, joten varsinkin kaikki pitsat, nugetit ja pussikeitot ja -pastat ovat jääneet kaupan hyllyille. Seuraavaksi voisin luopua valmispestosta.

Googlasin muutamia pestoreseptejä ja totesin että peston valmistus onkin aika helppoa; kaikki ainekset vain tehosekoittimeen ja pari kierrosta ympäri. Pitää joku päivä kokeilla. Varsinkin kun mantelit voi uskoakseni korvata pähkinöillä, mitä tuonne kaapin pohjalle on jäänyt iso säkillinen.

Pestokanaa ja täysjyväriisiä

Pestokanaa (3 annosta)

500 g maustamattonta kanaa
2 dl ruokakermaa
100 g pestoa

Sekoita kana, kerma ja pesto uunivuuassa. Paista uunissa 225 asteessa 30-60 minuuttia.
Paitoaika riippuu kanapalojen koosta. Pienimmille suikaleille riittää 30 minuuttia mutta fileet tarvistsevat ainakin tunnin. Kypsyys kannattaa tarkistaa halkaisemalla kanapala.

Pestokanan lisäkkeeksi sopii mm. riisi, pasta ja ohra.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti