tiistai 12. huhtikuuta 2011

Kerrosjuustokakku uunissa

Noniin, vielä viisi päivää teini-ikää jäljellä. Sitten ollaankin vihdoin aikuisia. Ainakin teoriassa, käytännöstä en ole niin varma

Tämä synttärien juhliminen onkin ollut huolenaiheena jo muutaman viikon. Nimittäin kaikki kutsuvieraat ovat levittäytyneet viimeisen vuoden aikana ympäri maita ja mantuja. Jopa alle kymmenen ihmisen aikataulujen sovittaminen yhteen on näemmin täysi mahdottomuus.

Noh, lopputulos on, etten vietä synttäreitäni tänä vuonna omassa kaveriporukassani vaan lähden Marian tykö Lahteen. Maria lupasi koota pienen porukan, jossa lähdetään baanalle. Ensi viikon tiistaina olisi vielä tarkoitus kahvittaa luokkakaverit ja ylijääneet kakut kuskata sitten keskiviikkona porukoiden syötäväksi Lappeenrantaan.

Aloitin leipomisen jo tänään, koska loppuviikosta on muutakin tekemistä. Tein pakkaseen valmiiksi viikonlopuksi juustokakun ja tiistaiksi täytekakkupohjan. Juustokakun täytteet on vattunakin ohje kotikokki-sivulta. Pohjaan kokeilin keksimurujen sijasta x-tran muromysliä, josta poimin vain rusinat pois. Koristelen kakut vasta ennen tarjoilua, joten parempia kuvia tulossa myöhemmin.

Kerrosjuutokakku uunissa

Kerrosjuustokakku uunissa (⌀ 24 cm)

3 dl muromysliä (tai keksimurua)
50 g margariinia

800 g tuorejuustoa
4 kpl kananmunia
1 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
150 g tummaa suklaata
100 g vadelmia

Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen.

Sekota mysli ja marganiini keskenään ja painele seos leivinpaperilla vuoratun kakkuvuuan pohjalle. Laita jääkaappiin odottelemaan. Vuuan reunoihin voi sivellä ohuen kerroksen öljyä siistimmän lopputuloksen saamiseksi.

Vatkaa munat kevyeksi vaahdoksi.
Vatkaa tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan.

Täyte 1

Sekoita puolet vatkatuista munista tuorejuuston joukkoon pienissä erissä. Vatkaa voimakkaasti. Lisää sitruunamehu ja halutessasi vähän sitruunan kuorta.

Täyte 2

Sulata suklaa ja anna jäähtyä hetki. Vatkaa suklaa voimakkaasi tuorejuuston sekaan.
Sekoita loput vatkatuista munista tuorejuuston ja suklaan sekaan pienissä erissä. Vatkaa voimakkaasti.

Kaada toinen täyte vuokaan ja painele vadelmat täytteen sekaan. Suklaatäyte on jäykempää, joten se kannattaa laittaa alimmaiseksi. Kaada toinen täyte varovasti päälle.

Paista uunissa 45-50 minuuttia. Kakku saa hyllyä uunista poistettaessa.
Anna jäähtyä ja vuoraa kelmulla. Siirrä jääkaappiin jähmettymään vähintään muutamaksi tunninks. Mielummin seuraavaan päivään.

Täytekakkupohja

Jonkun sortin laiskuuttani en ole koskaan jaksanut korppujauhottaa vuokaa kakkupohjaa tehdessäni. Tällä kertaa päätin ryhdistäytyä ja paljon siistimminhän se sieltä vuuasta irtosi.

2 kommenttia:

  1. Käytetäänkö tässä kerrosjuustokakussa irtopohjavuokaa? onko millään tavalla mahdollista soveltaa ohje normaalille kakkuvuualle? Löysin blogisi eilen, ja olen todella ihastunut, mahtavia ohjeita! :-)

    VastaaPoista
  2. Kyllä, käytin irtopohjavuokaa. Uskon, että onnistuu normaalilla kakkuvuuallakin. Ainut ongelma voi olla pohjan kanssa, mutta jos myslin/keksit murskaa hyvin ja painelee pohjalle tiiviisti, uskon että se kestää kakun keikautuksen. Kääntämisen helpottamiseksi pohjalle kannattaa leikata sopivan kokoinen pala leivinpaperia.

    Kiitos, positiivinen palaute piristi päivää. :)

    VastaaPoista