perjantai 8. huhtikuuta 2011

Kaura-suklaakonvehdit

En voinut vastustaa kiusausta tehdä jotain makeaa uusiin konvehtivuokiin. Varsinkin kun illan ohjelmassa oli tieteellisen ajattelun esseen kirjoitus. Ajattelin että olisin tehnyt vuokiin pieniä brownies-paloja mutta homma meni puihin, kun huomasin että sähkövatkaimeni on Lappeenrannassa enkä omista vispilää.

Löysin tämän kaurasuklaa ohjeen kotikokki-sivulta. Pienensin ohjetta aika roimasti ja vähän muokkasinkin. Kinuskikissalla olisi ollut myös herkullisen kuuloinen myslinen valkosuklaakonvehti resepti, mutta olin liian laiskalla tuulella liikkumaan kauppaan ostamaan suklaata.

Olin tehnyt kaurasuklaata jo yhden satsin, kun keksin että olisin voinut kokeilla kerrankin chilisuklaata. Noh, sainpahan hyvän syyn tehdä toisen annoksen. Laitoin chiliäjauhetta noin kaksi teelusikallista, mutta chilin maku jäi vähän vaisuksi. Tuore chili olisi varmaan toiminut paremmin.

Kaura-suklaakonvehdit

Kaura-suklaakonvehdit (8 kpl)

8 pientä konvehtivuokaa
25 g margariinia (noin reilu ruokalusikallinen)
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl tomusokeria
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl vettä
(2 tl chilijauhetta)

Sulata margariini ja sekoita muut aineet joukkoon. Annostele kaurasuklaa konvehtivuokiin. Anna jähmettyä muutama tunti ennen tarjoilua.

Opettelen muuten nyt vihdoin käyttämään manuaali kameraa. Homma ei ihan vielä ole hanskassa, mutta tässä sitä opetellaan. Kokeilin eri aukon arvoja kuvatessani konvehteja. Kaikki syväterävät kuvat alivalottuivat tai sommittelu ei toiminut, joten tämä oli paras kuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti