maanantai 18. huhtikuuta 2011

Frutti di mare -couscous

Aivan mahtava synttäriviikonloppu takana! Olimme jo lauantaina Marian kanssa liikkeellä. Juotiin skumppaa, tanssittiin ja pidettiin hauskaa. Koko viikonlopun kumminkin kruunasi eilinen; ihana sää ja chillattiin kokopäivä ulkona hyvässä porukassa. Aamulla sitten hieman unisena suuntasin rautatieasemalle; junalla Kouvolaan, tavarat himaan ja koululle.

Pääsin koululle vähän ennen yhtä, joten en kerennyt syömään. Lisäksi juustokakun loppu oli suhteellisen täyttävä aamupala. Iltapäivään mennessä tuli nälkä ja pääsin tekemään kerrankin kunnon ruokaa kotona. Maria söi viikonloppuna simpukoita, joten innostuin ostamaan niitä itsekkin. Kotona oli valmiina katkarapuja
ja tonnikalaa, joten lopputulos oli Frutti di mare -couscous.

Frutti di mare -couscous

Frutti di mare -couscous (4 annosta)

200 g simpukoita suolavedessä
200 g tonnikalaa öljyssä
3 dl katkarapuja
500 g pakaste sekavihanneksia (porkkana, kukkakaali, herne, papu)
2½ dl couscoussia
1 kasvis- tai kalaliemikuutio
5 dl vettä
mausteet: valkopippuria, tilliä yms.

Kuumenna pannu ja sulattele vihannekset. Valuta tonnikala ja simpukat ja lisää ne pannulle. Lisää vesi ja liemikuutio. Varmista että liemikuutio liukenee veteen kokonaan. Lisää couscous ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 8 minuuttia. Lisää katkaravut ja anna hautua hetki. Katkaravut lisätään vasta viimeisenä, koska keittäminen tekee niistä sitkeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti