lauantai 19. maaliskuuta 2011

Vehnäjauhoton kasvispitsa

Marialla oli tänään työkeikka, joten jäin lapsenlikaksi - koiralle. Minulla ei ole kyllä minkään näköistä auktoriteettiä tuota otusta kohtaan. Elämäni pisin kauppareissu.

Kumpikaan meistä ei ole karppaaja mutta piti keksiä jotain jauhotonta, koska Marian vatsa ei kestä nopeita hiilihydraatteja enkä itsekkään niitä mielelläni syö. Alkuperäinen resepti löytyi kotikokki.net sivulta nimellä karppaajan pizzapohja. Koska Maria vasta muutti, kaapeista ei löytynyt kaikkea tarvittavaa, joten piti taas vähän soveltaa.

Pitsaan tuli sitten kasvistäyte. Oli niin hyvää (tai sitten vain niin kova nälkä), että meinasin unohtaa ottaa pitsasta kuvan. Onneksi tuli mieleen, ennen kun kerettiin vetää viimeinenkin pala naamariin.

Kai tuota voi pitsapohjaksi sanoa..

Vehnäjauhoton pitsapohja

250 g maitorahkaa
150 g juustoraastetta
2 kpl kananmunia
4 rkl kaurahiutaleita (alkup. resepti vehnäleseitä)
3 rkl tummaa soijarouhetta (alkup. resepti ruisjauhoja)
1 tl leivinjauhetta

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lusikoi taikina ohueksi levyksi leivinpaperin päälle pellille. Paista pohjaa ennen täytteiden lisäämisä 200 asteessa 10 minuuttia


Kasvispitsa

200 g basilikalla maustettua tomaattimurskaa
200 g herkkusieniä
150 g kirsikkatomaatteja
½ kpl punasipulia
jalapenoja
juustoraastetta
pitsamaustetta

Valmista pitsapohja. Levitä tomaattimurskaa pitsan päälle ja lado loput täytteet päälle. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti