maanantai 7. maaliskuuta 2011

Suklaa-vadelmarahkakakku



Tämä kakku syntyi tupareihin, jotka olivat kyllä jo puoli vuotta sitten. Olen aikaisemmin tehnyt saman kakun kermavaahtopursotuksilla mutta suklaakuorrutus sopi paljon paremmin.

Kakkua tehdessä huomasin etten omista kakkulautasta. Enkä omista vieläkään. Joku ihana ihminen voisi hommata sellaisen vaikka lahjaksi?

Koristeruusut ovat ensimmäiset omatekoiset ja valmistettu sokerimassasta. Vähän parantamisen varaa vielä löytyy, mutta ihan onnistuneita ensimmäisiksi.

Pohja
5 kpl kananmunia
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
sokeria
vehnäjauhoja
kostutukseen maitoa

Täyte
200 g rahkaa
2 dl kuohukermaa
1 pss pakastevadelmia
sokeria

Kuorrutus
1½ dl kermaa
200 g tummaa suklaata
nokare margariinia
koristeluun sokerimassaa

Ota esille kolme samanlaista lasia. Riko munat yhteen lasiin ja mittaa toiseen lasiin samanverran sokeria. Mittaa kolmanteen lasiin kaakaojauhe ja leivinjauhe ja täytä lasi vehnäjauholla niin että kuivia aineita on yhtä paljon kuin sokeria ja munia.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on tarpeeksi kovaa kun kuvio jää pintaan hetkeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Kääntele taikinaa nuolialla varovasti ettei taikina lässähdä.

Kaada taikina korpujauhoitettuun/leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa 40 minuttia. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.

Vatkaa kuohukerma. Sekoita rahka ja vadelmat joukkoon ja makeuta sokerilla oman maun mukaan. Kostuta pohjat maidolla ja laita täytettä kerrosten väliin.

Lämmitä kermaa ja suklaata liedellä kunnes seos on tasaista. Lisää margariini. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki ja levitä nuolinta apunakäyttäen kakun päälle.


Sokerimassa-ruusut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti