torstai 17. maaliskuuta 2011

Sacherkakku

Tekee mieli suklaata, joten postaan maailman parhaimman suklaakakun ohjeen. Resepti on Itävallan vaihtoperheeni äidiltä. Olin Itävallassa vaihdossa viisi vuotta sitten. Aivan ihana perhe, joten kävin viime kesänä parin viikon lomalla samassa paikassa. Joku päivä haluan tehdä itävaltalaisia dumplingseja, kunhan vaihdokkini lähettää niiden reseptin.

 
Sacherkakku

Sacherkakku

200 g tummaasuklaata
200 g voita
200 g tomusokeria
200 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
8 kpl kananmunia
200 g aprikoosimarmelaadia
100 g suklaata
3-4 rkl vettä
kostutukseen omenamehua

Vatkaa puolet munista ja sokerista kovaksi vaahdoksi.
Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita joukkoon voi ja loppu sokeri.
Jäähdytä suklaa seos ja lisää ja sekoita loput kananmunat yksi kerrallaan.
Sekoita leivinjauhe jauhojen sekaan.
Sekoita munavaahto, suklaa seos ja jauhot keskenää varovasti käännellen.
Vuoraa vuoka (halkaisijaltaan 25cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
Paista 180 asteessa noin 50 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys puutikulla.
Kun kakku on jäähtynyt leikkaa kakku kolmeen osaan.
Kostuta pohjat omenamehulla ja levitä lämmitettyä marmelaadia kerrosten väliin, sivuille ja päälle. Lämmittäminen tekee marmelaadista notkeampaa.
Sulata suklaa ja lisää vesi suklaan sekaan. Levitä suklaa kakun päälle ja reunoille.
Kakku on hyvä tehdä etukäteen, sillä maku paranee muutamassa päivässä.


3 kommenttia:

  1. Oi namnamnam! :) Munkin blogissa on muutamia reseptejä, mutta ei näin paljoa :D

    VastaaPoista
  2. Kakun maku oli ihana, mutta kun tein ohjeesi mukaan, niin onko tuo marmelaadin ja kuorrutuksen suklaan määrä oikein ohjeessasi? Minulla marmelaadi ei riittänyt kunnolla edes väleihin, reunat ja päällinen jäi kokonaan ilman. Kuorrutuksen suklaa riitti hätäisesti päälle, mutta ei reunoille.

    VastaaPoista
  3. Reseptin pitäis olla ihan oikein, mutta nyt kun muistelen, taisin itse tehdä viimeeksi suuremmalla suklaamäärällä juuri siksi että sen levittäminen ei ole niin tarkkaa puuhaa. Tuo marmelaadi määrä on kyllä itsellä riittänyt. Muistithan lämmittää marmelaadia? Lämmittäminen tekee marmelaadista lähes nestemäistä, jolloin levittäminen on helpompaa.

    VastaaPoista