tiistai 8. maaliskuuta 2011

Minttu-suklaakuppikakut

Voi kun olisin halunnut leipoa tänään kaikkien ihanien naisten kunniaksi, mutta kouluprojektien aikataulut puskee armottomasti päälle. Ja vaikka olisin kerennyt leipoa, suurinosa elämäni naisista on ympäri suomea ja maailmaa; Lappeenrannassa, Tampereella, Helsingissä, Lahdessa, Tukholmassa ja jossain päin Australiaa. Kakkupaloja kun on hieman vaikea postittaa. Onneksi Kouvolastakin löytyy kokonainen luokallinen aivan mahtavia naisia. Varsinkin Mirella joka oli leiponut tänään koko luokalle laskiaispullia!

Minttu-suklaakuppikakut
Koska en kerennyt leipoa postaan nyt vanhemman kuppikakkureseptin. Nämä tein Lauran läksiäisiin viime syksynä. Muffinssivuoka on kyllä ehdoton, jos meinaa leipoa muffinsseja. Harvat paperivuuat kestävät taikinan painoa ja muffinssit valuvat laitojen yli. Ostin oman vuokani vasta joulun alla, joten nämä muffinssit ovat vähän lättäniä.

Minttusuklaa-muffinssit (12 kpl)

150 g margariinia
1½ dl sokeria
2 kpl kananmunia
2 rkl kaakaojauhetta
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1½ dl maitoa
1 pss Pätkis Mini Bites -suklaata

2 dl kuohukermaa
2 dl rahkaa
1 tl vaniljasokeria
koristeluun: sokerimassaa ja nomparelleja

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmunat.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne ja maito taikinaan.
Hienonna suklaa ja sekoita taikinaan. Jätä 12 palaa muffinssien täytteeksi.
Laita paperivuat muffinssivuokaan ja jaa taikinaa paperivuokiin.
Laitaa jokaiseen vuokaan pätkis-pala ja peitä taikinalla.
Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Koristelu:
Vaahdota kerma ja lisää rahka ja vaniljasokeri.
Pursota kuorrutetta muffissejen päälle.
Viimeistele nomparelleilla ja sokerimassasta tehdyillä kukilla.

Sokerimassa-kukat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti