maanantai 7. maaliskuuta 2011

Kismet-kuppikakut


Eilen oli Paulan synttärit, joten sain taas hyvän syyn leipoa jotain. Raha tilanne on vähän heikko Ylläksen-reissun jäljiltä joten leivoin mitä kaapista löytyy -mentaliteetilla. Käytin ihan perusreseptiä johon lisäsin Kismet-murusia.

Koristelu jäi tällä kertaa aika yksinkertaiseksi. Kaapista löytyi isänpäivä-konvehdeista ylijäänyttä marsipaania, joka oli jo aikakin käyttää pois. Pitäisi aina tehdä heti ylijääneestä massasta koristeita jemmaan, mutta joulun alla oli muutto ja kaikkea muuta säätöä että jäi. Lisäksi sain nuo muotit vasta joululahjaksi.

Marsipaani oli jo hieman kovettunut joten lämmittelin sitä muutaman sekunnin mikrossa. Sen verran vanhaa se oli että piti tehdä ihan pieniä kukkasia ettei murennu.

Kismet-palanen on kiva sattuma muffinssin sisällä


Kismet-muffinssit (12 kpl)

2 kpl Kismet-patukoita
150g margariinia
1½ dl sokeria
2 kpl kananmunia
3½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1½ dl maitoa
koristeluun marsipaania ja nomparelleja

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmunat.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne ja maito taikinaan.
Hienonna toinen kismet patukka muruksi ja lisää taikinaan. Jaa toinen Kismet-patukka 12 osaan.
Laita paperivuat muffinssivuokaan.
Jaa taikinaa paperivuokiin. Laitaa jokaiseen vuokaan Kismet-pala ja peitä taikinalla.
Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Paina muoteilla kaulitusta marsipaanista kukkia ja kiinnitä sokerikuorrutteella muffinssien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti