sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Kinuskiähky

Tein toissapäivänä kaverin syntymäpäiväkakkua varten valmiiksi kinuskikastiketta ja kinuskikreemiä. Hyi, kun tuli pahaolo. Tuli siirreltyä niitä astioista toiseen niin pitihän jokainen kulho nuolla läpi. Kinuskikastike oli kakun täytettä varten ja kreemi marsipaanikuorrutteen alle.

Kinuskikastike

Kinuskikastike

3 dl kermaa
3 dl ruokosokeria

Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja kiehauta kokoajan sekoitellen. Anna kiehua vielä muutama minutti. Anna jäähtyä kunnolla.

Ruokosokerin voi korvata periaatteessa millä tahansa sokerilla. Yleisin on fariinisokeri mutta jopa normaali sokeri tai tomusokeri käy.

Kinuskikreemi

Kinuskikreemi

4 dl ruokotomusokeria
125 g margariinia
1 rkl vettä

Notkista margariini vatkaimella ja lisää tomusokeri vähitellen. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa voimakkaasti.

Kreemiä käytetää marsipaanikoristeiden yhteydessä, koska kermavaahto ja muut kuorruteet saavat marsipaanin sulamaan. Kreemiä voi pursoittaa kermavaahdon tapaan kakun päälle tai levittää marsipaanikuorrutteen alle.

Tämä ohje riittää normaalin kokoisen täytekakun päällystykseen. Jos kreemi on liian jäykkää levitettäväksi, sitä voi notkistaa lämmittämällä hieman mikrossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti