tiistai 15. maaliskuuta 2011

Fetaparsakaali-piirakat

Viime viikonloppu meni Lahdessa. Ihan älytön mesta. Tuliaisena tuli jumalattomat univelat ja jo kolmatta päivää kestävä kooma. Enempää en viikonlopusta tarinoi ihan allekirjoittaneen ja muiden asianomaisten maineen säilyttämiseksi.

Ihmettelen suuresti, että olen ollut näinkin pirteä, vaikka uni velkaa on tullut kerättyä jo pidemmän aikaa. Hiihtolomalla jäi kaksi yötä kokonaan nukkumatta ja viikon uni määrä jäi alle 45h. Tänään tuo sitten kostautui ja jouduin skippaamaan iltapäivän tuotesuunnittelun tunnit, jotta pääsin kotia nukkumaan.

Viikonlopun ruokavalio rajoittui raejuustoon, riisikakkuihin ja appelssiineihin, joten oli mukava päästä kotia tekemään jotain ruokaa. Sen verran vielä laiskotti, että sulatin pakkasesta noin kuukausi takaperin tekemäni piirakkapohjan.

Piirakkapohja on ensimmäinen itsetehty. Aikaisemmin tullut ostettua vain valmistaikinoita. Ensisijaisesti tein taikinan itse, koska olin taas pa ja se tuli halvemmaksi, mutta omatekemästä taikinasta saa myös hieman terveellisemmän ja välttyy lisäaineilta.

Tein taikinan vähän kokeilu meiningillä. Eli en noudattanut mitään tiettyä ohjetta vaan vähän sovelsin sen mukaan, että sain käytettyä ylimääräiset jogurtit pois ja paranneltua ravintoarvoja ruisjauhoilla


Fetaparsakaali-piirakat

Ruispiirakkapohja

100 g margariinia
1½ dl ruisjauhoja
1½-2½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 dl maustamatonta jogurttia

Sekoita käsin jauhot, suola ja margariini. Lisää vesi ja jogurtti ja vaivaa taikinaksi.
Ohje riittää yhteen piirakkaan (halkaisija n. 24 cm). Taikinaa voi tehdä kerralla vaikka kaksinkertaisen annoksen ja pakastaa loput.


Piirakkapohja oli hukassa, joten tein yhden piirakan sijasta mini piirakoita muffinssivuuassa. Pikku piirakat ovat kivoja, mutta taikinan saaminen vuokiin siististi ei ollut niin kivaa. Ja tietenkin homma alkoi luonnistua vasta viimeisen piirakan kohdalla.

Fetaparsakaali-piirakat (12 kpl)

1 annos ruispiirakkataikinaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
2 dl ruokakermaa
2 kpl kananmunia
250 g parsakaalia
150 g fetaa
paprikajauhe, aromisuola, pippuri

Valmista taikina. Muotoile taikina muffinssivuokaan.
Pistele pohjaa haarukalla ja esipaista uunin alaosassa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Sekoita tuorejuusto, kerma ja munat keskenään. Mausta maun mukaan.
Levitä parsakaali ja kuutioitu feta vuokiin ja kaada täyte päälle.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Jos tekee piirakan, täytettä kannattaa tehdä enemmän suhteessa taikinaan ja pidentää paistoaikaa 45-60 minuuttiin.

4 kommenttia:

  1. Kiitos, nam oli hyviä :)

    VastaaPoista
  2. Paljonko sitä vettä tuli pohjataikinaan, ku ei oo mainittu luettelossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm, empä tiedä kun en ole pitkään aikaan tuolla reseptillä tehnyt. Veikkaisin noin ½ desiä. :D

      Poista